ایمپلنت دندان چیست؟ چقدر طول میکشد؟ قیمت، خطرات و مزیت های آن

یکی از روش های موثر برای جایگزینی دندان های از دست رفته، ایمپلنت دندان است که می تواند لبخند شما را به طور دائم بازسازی کنند. ایمپلنت ها در واقع، ریشه های مصنوعی دندانی هستند که با استفاده از فلز تیتانیوم که سازگارترین ترکیب با بدن انسان است به منظور جایگزینی دندان های از دست رفته طراحی شده اند. ایمپلنتهایی که در استخوان فک قرار میگیرند، تمامی عملکردهای دندان طبیعی را دارند و در عین حال ظاهر زیبایی را ایجاد میکنند.
در ادامهی این مطلب از ثمین دنتال، به بررسی درمان ایمپلنت دندان، انواع روش های انجام، قیمت، خطرات و مزیت های آن می پردازیم و راهنمای جامع و کاربردی را در مورد این روش درمان دندانپزشکی ارائه می دهیم.
ایمپلنت دندان چیست و چگونه انجام می شود؟
ایمپلنتهای دندانی ریشههای مصنوعی دندانی هستند که در استخوان فک قرار میگیرند تا جایگزین دندان از دست رفته شوند.
ایمپلنت دندان یک راه حل دائمی برای افرادی است که دندان های از دست رفته دارند. ایمپلنت ها مانند ریشه دندان مصنوعی عمل می کنند و در استخوان فک قرار می گیرند. استخوان فک در اطراف ایمپلنت بهبود می یابد و یک پایه قوی ایجاد می کند.
ایمپلنتها از فلز تیتانیوم ساخته شدهاند، بادوام و ماندگار هستند و آنها را به انتخابی محبوب برای بسیاری از بیماران تبدیل میکنند. هنگامی که ایمپلنت بهبود یافت، از یک اباتمنت یا قطعه اتصال استفاده میشود و یک تاج روی آن نصب میشود.
روکش ها به صورت سفارشی ساخته می شوند تا با شکل، اندازه و رنگ دندان های طبیعی شما مطابقت داشته باشند. ایمپلنت ها عملکرد دهان و فک شما را بازیابی می کنند و بیماران می توانند به طور طبیعی غذاها را بجوند و صحبت کنند.
ایمپلنت دندانی به دلیل داشتن ترکیبات تیتانیوم از نظر بیولوژیکی با بدن سازگار است.ایمپلنت دندان علاوه بر اینکه جایگزین دندان از دست رفته می شود؛ تحلیل استخوان فک را متوقف می کند.
حتماً بخوانید » اصلاح طرح لبخند | قیمت، عوارض، مزایا
چه افرادی می توانند دندان های خود را ایمپلنت کنند؟
افرادی که دندان های از دست رفته دارند، مشکلات عملکردی و زیبایی شناختی زیادی را تجربه می کنند. در صورت عدم وجود دندان نمی توان جویدن موثری انجام داد. از آنجایی که از دست دادن دندان باعث تغییر بایت می شود، می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در مفصل فک شود.
علاوه بر این، به دلیل مشکلات زیبایی شناختی و اختلالات گفتاری که ممکن است ایجاد شود، اعتماد به نفس افراد نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. ایمپلنت؛ این یک گزینه ایده آل برای سلامت دهان و دندان در افرادی است که به دلیل بیماری پریودنتال، پوسیدگی، ضربه یا هر دلیل دیگری دندان های خود را از دست داده اند.
تقریباً هر کسی که یک دندان، چندین دندان یا تمام دندان های خود را از دست داده باشد، کاندیدای انجام دندان است. استثناهای بسیار کمی وجود دارد.
شما باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشید و دهانی سالم و بدون پوسیدگی دندان یا بیماری لثه (پریودنتال) درمان نشده داشته باشید. هر گونه مشکل دندانی باید قبل از کاشت ایمپلنت برطرف شود.
1) سن
جایگزینی دندان های از دست رفته با ایمپلنت دندان معمولاً برای اکثر بیماران بالای 18 سال که استخوان فک و دهان سالمی دارند یک درمان مناسب است.
2) وجود استخوان کافی در فک
علاوه بر سلامت عمومی دهان و دندان، یک نیاز کلیدی برای ایمپلنت دندان، داشتن استخوان کافی در فک است. اگر این کار را نکنید، معمولاً می توان آن را با استفاده از روشی به نام تقویت استخوان بازسازی کرد.
اگر استخوان فک شما به اندازه کافی عمیق یا پهن نیست، ممکن است قبل از کاشت ایمپلنت نیاز به پیوند استخوان داشته باشید. این به این دلیل است که جویدن یک عمل قدرتمند است و می تواند فشار زیادی به فک وارد کند.
ایمپلنت ها باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا در برابر نیروهای جویدن مقاومت کنند و بنابراین باید استخوان کافی برای پشتیبانی از اندازه ایمپلنت وجود داشته باشد. اگر استخوان نتواند آن را پشتیبانی کند، احتمالاً ایمپلنت شکست میخورد. پیوند استخوان می تواند حجم استخوان را افزایش دهد تا یک پایه محکم و قابل اعتماد برای ایمپلنت ایجاد کند.
از دست دادن استخوان می تواند به دلیل عدم تحریک جویدن ناشی از از دست دادن طولانی مدت دندان، استفاده از دندان مصنوعی، بیماری لثه (پریودنتال) و در اثر افزایش سن یا آسیب های شدید رخ دهد.
حتماً بخوانید » جراحی و کشیدن دندان عقل نهفته | مراحل، هزینه، مراقبت ها
چه افرادی نمی توانند دندان های خود را ایمپلنت کنند؟
- افراد جوانی که رشد استخوانی خود را کامل نکرده اند و رشد فک آن ها ادامه دارد
- افراد مبتلا به بیماری متابولیک غیر قابل کنترل
- بیماری یا عفونت استخوان یا بافت نرم
اگر این مشکلات برطرف شود، فرد می تواند جراحی را انجام دهد.
در برخی موارد، جراحان دندانپزشک از عمل بر روی افراد دارای موارد زیر خودداری می کنند:
- عادات شدید سیگار کشیدن
- عادات غیر ارادی مانند دندان قروچه
- ابتلا به ایدز
- ابتلا به دیابت شدید
- ابتلا به پوکی استخوان شدید
اگر افراد دارای هر یک از موارد فوق تحت عمل جراحی کاشت دندان قرار گیرند، خطر شکست ایمپلنت بیشتر است. جراحان دندانپزشک همچنین ممکن است برای افرادی را که تحت شیمی درمانی و پرتودرمانی ناحیه سر یا گردن قرار می گیرند، به دلیل افزایش خطر عوارض ایمپلنت، جراحی کاشت ایمپلنت را انجام ندهند.
حتماً بخوانید » کامپوزیت دندان چیست؟ مراحل، مزایا و معایب، قیمت کامپوزیت 1401
مزایای ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان مزایای زیادی دارد:
- ایمپلنت های دندانی شبیه دندان های خودتان هستند و حس طبیعی دندان را ایجاد می کنند. علاوه بر این، آنها دائمی هستند زیرا برای ترکیب شدن با استخوان فک طراحی شده اند. مزیت اصلی آن این است که که سالها بدون ایجاد مشکل در دهان باقی می ماند. طولانی ترین دوره استفاده از ایمپلنت 40 سال است.
- ایمپلنت کیفیت زندگی فرد را بهبود می بخشد و باعث افزایش اعتماد به نفس و زیبایی لبخند فرد می شود.
- هنگامی که دندانی را از دست می دهید، یک شکاف در جایی که ریشه است باقی می ماند و این ریشه ها با استفاده از ایمپلنت بازسازی می شوند.
- ایمپلنت های دندانی مانند دندان های طبیعی شما عمل می کنند و به شما این امکان را می دهند که از غذاهای مورد علاقه خود بدون تلاش یا درد اضافی لذت ببرید
- ایمپلنت دندان می تواند لبخند طبیعی و زیبایی برای شما فراهم کند و به شما کمک کند احساس بهتری نسبت به خودتان داشته باشید.
- برای انجام ایمپلنت دندان، نیازی به کاهش/تغییر فرم دندان های مجاور نیست. از آنجایی که دندان های مجاور برای حمایت از ایمپلنت تغییر نمی کنند، دندان های خود شما برای مدت طولانی در دهان شما سالم می مانند. ایمپلنت ها به شما این امکان را می دهند که بدون آسیب رساندن به دندان مجاور، دندان های جدید داشته باشید.
- ایمپلنت دندان را می توان برای مدت طولانی یا حتی برای مادام العمر با رعایت قوانین بهداشت دهان و دندان استفاده کرد.
حتماً بخوانید » تفاوت پالپکتومی و پالپوتومی دندان در چیست ؟
عوارض و خطرات ایمپلنت دندان
اگرچه بدن انسان تقریباً هرگز واکنش های آلرژیک به ایمپلنت های دندانی ساخته شده از تیتانیوم نشان نمی دهد، مداخله جراحی ممکن است اثرات مختلفی داشته باشد که ممکن است در فرآیند پس از ایمپلنت با آن مواجه شوید که در ادامه به ذکر این عوارض پرداخته ایم.
1) عفونت پس از ایمپلنت
یکی از مهم ترین مسائلی که باید جزو عوارض بعد از ایمپلنت دندان به حساب می اید، عفونت پس از ایمپلنت است. احساس درد ممتد و بدون روند کاهشی، به ویژه پس از ایمپلنت، معمولاً ناشی از عفونت است.
2) بدن ایمپلنت را نمی پذیرد
یکی از مهم ترین عوارض ایمپلنت این است که بدن ایمپلنت را نمی پذیرد. همانطور که در ابتدای مقاله خود اشاره کردیم، درمان ایمپلنت در واقع روشی است که بدن به راحتی آن را رد نمی کند.
با این حال، ممکن است بیمارانی که عادات سیگار کشیدن بالایی دارند، پس از کاشت با چنین وضعیتی مواجه شوند. علاوه بر این، چنین خطری پس از کاشت برای کسانی که مشکل دندان قروچه دارند وجود دارد.
3) بی حسی پس از ایمپلنت
بیحسی پس از ایمپلنت، اگرچه کمتر شایع است، اما میتوان آن را جزو عوارض جانبی درمان ایمپلنت دانست. در طول درمان ایمپلنت، ناحیه جراحی با بی حسی موضعی، بی حس می شود.
اگرچه بسیار نادر است، اما بی حسی موضعی ممکن است به اعصاب مختلف این ناحیه آسیب برساند و مشکلاتی در خوردن، خندیدن و فعالیت های ساده روزمره مشابه ایجاد کند.
4) حساسیت به تیتانیوم
آلرژی تیتانیوم که یک نوع حساسیت بسیار نادر است، یکی از عوارض نادری است که در بین عوارض درمان ایمپلنت می توان با آن مواجه شد. ایمپلنت های دندانی ساخته شده از تیتانیوم معمولاً واکنش های آلرژیک ایجاد نمی کنند.
در واقع، این یکی از بزرگترین دلایلی است که باعث می شود دندان های ایمپلنت از تیتانیوم ساخته شوند. با این حال، برخی از بیماران ممکن است هنوز حساسیت به تیتانیوم داشته باشند.
علاوه بر این، ایمپلنت های بی کیفیت یا تقلبی ممکن است حاوی موادی غیر از تیتانیوم باشند که بدن ممکن است به آن ها واکنش منفی نشان دهد. بنابراین، انجام ایمپلنت دندان نزد یک دندانپزشک قابل اعتماد برای به حداقل رساندن خطرات پس از ایمپلنت بسیار مهم است.
5) کبودی لثه بعد از ایمپلنت
کبودی لثه پس از ایمپلنت، در واقع یک وضعیت بسیار طبیعی است. بنابراین نمی توان مشکل کبودی بعد از کاشت را جزو آسیب های ایمپلنت حساب کرد. تورم، کبودی و خونریزی معمولاً در دو یا سه روز اول ناپدید می شوند.
بسیار مهم است که درمان توسط یک دندانپزشک قابل اعتماد انجام شود تا خطرات پس از ایمپلنت به حداقل برسد. در واقع، اکثر عوارض پس از ایمپلنت ناشی از مراقبت ناکافی از دهان یا اقدامات نادرست دندانپزشکی است. از این نظر، تجربه دندانپزشک در یک درمان موفق ایمپلنت از اهمیت بالایی برخوردار است.
حتماً بخوانید » ارتودنسی دندان چیست؟ انواع، مزایا و معایب، قیمت ارتودنسی 1401
مراحل جراحی کاشت ایمپلنت دندان
فرآیند کاشت دندان برای هر بیمار بر اساس نیازها و شرایط فردی متفاوت است عواملی که ممکن است بر این امر تأثیر بگذارد عبارتند از:
- تعداد دندان هایی که نیاز به ایمپلنت دارند
- محل ایمپلنت ها در داخل فک
- کیفیت و کمیت استخوان در محل ایمپلنت
- سلامت دهان و دندان فرد
بسته به این عوامل، ممکن است اقدامات اضافی لازم باشد.
به طور کلی مراحل انجام ایمپلنت به صورت زیر است:
مرحله اول
در ابتدا، دندانپزشک ایمپلنت دهان شما را معاینه می کند و معمولا رادیوگرافی دندان و عکس سه بعدی و دیجیتال از دندان های شما گرفته می شود.
مرحله دوم
در مرحله بعد، تراکم استخوان بیمار اندازه گیری شده و ساختار دندان و فک او بررسی می شود. اگر تراکم و مقدار استخوان برای ایمپلنت مناسب نباشد، پیوند استخوان اعمال می شود.
مرحله سوم
اگر نیازی به کشیدن دندان باشد، این عمل انجام می شود. بلافاصله پس از کشیدن دندان یک سوکت در این ناحیه ایجاد می شود. یک سوکت ایمپلنت در استخوان فک زیر لثه ایجاد می شود.
این شکاف به اندازه ای پهن است که ریشه یا همان پیچ ایمپلنت در داخل آن قرار گیرد. پیچ ایمپلنت که اساس ایمپلنت را تشکیل می دهد در این شکاف ایجاد شده قرار می گیرد. در این مرحله، بی حسی موضعی اعمال می شود و ممکن است همراه با آن، داروی آرامبخش نیز دریافت کنید.
مرحله چهارم
پس از این مرحله، لثه به حالت اولیه خود باز می گردد و انتظار می رود که استخوان فک، ایمپلنت را بپذیرد. مدت زمانی که این فرایند طول می کشد به طور متوسط بین 3 تا 5 ماه است.
پس از ادغام ایمپلنت، با یکی شدن پست با استخوان فک شما، یک اباتمنت برای حمایت از اتصال بین تاج و ایمپلنت مورد نیاز است. این مرحله با اعمال بی حسی موضعی انجام می شود.
یکی از معایب این اباتمنت این است که از خط لثه امتداد می یابد، به این معنی که اگر دهان خود را باز کنید می توانید آن را ببینید. تا زمانی که جایگزین دندان شما نصب نشود، باقی خواهد ماند. پس از قرار دادن اباتمنت، حدود دو هفته طول می کشد تا لثه ها خوب شوند و سپس روکش دندان قرار می گیرد.
مرحله پنجم
پس از بهبود کامل لثه اطراف دندان، دندانپزشک از دندانهای شما قالب میگیرد و قالبی میسازد که میتوان از آن برای ایجاد تاج استفاده کرد. روکش دندان زمانی نصب میشود که استخوان فک به اندازه کافی قوی شده باشد تا بتواند دندان جدید را تحمل کند. و در برابر نیروی گاز گرفتن مقاومت کند.
هنگام انتخاب دندان ایمپلنت، رنگ تاج شما باید با دندان های اصلی شما مطابقت داده می شود تا لبخندی زیبا و طبیعی تر داشته باشید.
درمان ایمپلنت درمانی است که از نظر کاربردی آسان و کاربردی است، اما نیاز به تجربه و دانش در قسمت فنی دارد. عوامل زیادی مانند انتخاب ایمپلنت توسط بیمار، اعمال ایمپلنت روی دندان، تقویت استخوان دندان، انتخاب نوع ایمپلنت موارد حساسی هستند که باید به دقت مورد توجه قرار گیرند. تجربه دندانپزشک در انجام این روش با موفقیت درمان رابطه مستقیم دارد.
حتماً بخوانید » لمینت دندان چگونه انجام می شود؟ انواع، مزایا و معایب، قیمت 1401
جنس مواد ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت دندان از تیتانیوم یا آلیاژهای آن تولید می شود. تیتانیوم تحت تأثیر مایعات دهان قرار نمی گیرد و برای مقاومت در برابر نیروهایی که در دهان ایجاد می شود طراحی شده است.
ایمپلنت دندان از چه اجزایی تشکیل شده است؟
معمولا ایمپلنت های دندانی معمولی دارای طراحی سه تکه هستند. این سه جزء عبارتند از فیکسچر، پست یا پیچ ایمپلنت، اباتمنت که به پست ایمپلنت متصل می شود و تاج ایمپلنت که می تواند روکش، بریج یا پروتز باشد.
ایمپلنت فوری دندان یا یک روزه
ایمپلنت فوری روشی است که در آن ایمپلنت و دندان جایگزین هر دو به طور همزمان در فک قرار میگیرند، نه اینکه بین مرحله اول و دوم (مانند ایمپلنت معمولی) سه تا شش ماه منتظر بمانند. این فرآیند فوری که در اصطلاح دندانپزشکی به عنوان ایمپلنت فوری شناخته می شود.
برای بیمارانی که دندانی شکسته یا در شرف از دست دادن یک دندان هستند، ایمپلنت فوری گزینه مناسبی برای جایگزینی دندان از دست رفته است و راهحلی سریع، مقرونبهصرفه و بادوام ارائه میدهند.
پس از ارزیابی کامل، دندانپزشک متخصص میتواند بلافاصله پس از کشیدن دندان، در صورتی که شرایط شما اجازه میدهد، ایمپلنت را قرار دهند. برای ایمپلنت سنتی، یک دوره انتظار بین برداشتن دندان و قرار دادن پیچ ایمپلنت وجود دارد که معمولاً سه تا شش ماه است.
البته باید گفت که روش مناسب برای حصول اطمینان از موفقیت طولانی مدت درمان ایمپلنت، قرار دادن ریشه مصنوعی و دادن زمان به بدن و ساختار فک فرد برای پذیرش و ادغام ایمپلنت است.
حتماً بخوانید » آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ چطور از درد عصب کشی جلوگیری کنیم؟
انواع ایمپلنت دندان و روش های انجام آن
چهار نوع ایمپلنت دندانی وجود دارد که می توان از آنها برای جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده کرد. این چهار نوع شامل، ایمپلنت های تک دندانی، پروتزهای متکی به ایمپلنت، اکریلیک کامل دهان (pmma) و ایمپلنت های دندانی با قوس کامل نامیده می شوند. انجام هر یک از انواع ایمپلنت بسته به نیاز و شرایط بیمار و صلاحدید متخصص دندانپزشک انجام می شود.
دو نوع روش انجام ایمپلنت دندان وجود دارد: اندوستال و ساب پریوستئال.
ایمپلنت اندوستئال (Endosteal)
ایمپلنت های اندوستئال مستقیماً در استخوان فک قرار می گیرند. آنها معمولا از تیتانیوم ساخته می شوند و به شکل پیچ های کوچک هستند. ایمپلنت اندوستال رایج ترین نوع ایمپلنت دندان است زیرا از استخوان فک بیمار در برابر تحلیل رفتن در طول زمان محافظت می کند.
ایمپلنت اندوستئال به مقدار مناسبی از تراکم استخوان برای قرار دادن نیاز دارد. بیماران با تراکم استخوان پایین ممکن است نیاز به پیوند استخوان برای تقویت فک قبل از ایمپلنت داشته باشند.
ایمپلنت های ساب پریوستئال (Subperiosteal)
ایمپلنت های ساب پریوستئال در زیر لثه قرار می گیرند. تفاوت اصلی بین ایمپلنت های ساب پریوستئال و اندوستئال این است که ایمپلنت های ساب پریوستئال در استخوان فک تعبیه نمی شوند، بلکه روی یا بالای آن قرار می گیرند.
این نوع ایمپلنتها معمولاً در بیمارانی استفاده میشوند که استخوان فک سالم کافی برای پشتیبانی از ایمپلنت اندوستال ندارند و نمیخواهند پیوند استخوان را برای بازسازی استخوان فک کامل کنند.
دندانپزشک متخصص، تراکم استخوان فک بیمار را ارزیابی می کند تا تعیین کند که کدام نوع ایمپلنت برای بیمار مناسب است. تکنیک های جایگزین ایمپلنت ممکن است روش سنتی را برای بیماران واجد شرایط تسریع یا بهبود بخشند که عبارتند از:
ایمپلنت دندان فوری
ایمپلنت های فوری، می توان ایمپلنت ها را در همان روز کشیدن دندان قرار داد. زمانی که استخوان اطراف دندان شکسته دست نخورده است و زمانی که استخوان اطراف بافت اطراف عاری از عفونت باشد انجام ایمپلنت فوری امکان پذیر است. این روش ایمپلنت دندان یک گزینه بسیار ایمن و کارآمد در کاهش زمان انجام ایمپلنت است.
مینی ایمپلنت دندان: مینی ایمپلنت ها به اندازه یک خلال دندان هستند و معمولاً برای تثبیت پروتزهای تحتانی استفاده می شود. اگر بیمار بیشتر دندانهای خود را از دست داده باشد و از پروتز استفاده میکند، مینی ایمپلنتهای دندانی ممکن است به نگه داشتن دندان مصنوعی تا حد بیشتری کمک کنند.
ایمپلنت All-on-4: ایمپلنت های All-on-4 ممکن است راه حلی برای بیمارانی باشد که اکثر یا تمام دندان های بالا یا پایین خود را از دست داده اند. این تکنیک تنها با استفاده از چهار ایمپلنت تیتانیوم در استخوان فک، انجام ایمپلنت کامل دهان را فراهم می کند.
این روش، ممکن است برای بیمارانی که تراکم استخوان فک مناسبی دارند، گزینه خوبی باشد اگرچه انجام ایمپلنت All-on-4 می تواند راحت باشد، اما برای همه مناسب نیست.
حتماً بخوانید » عوارض عصب کشی دندان و خطراتی که برای ما دارد!
چه چیزهایی برای ایمپلنت دندان مضر است؟
در ادامه، ۳ عادت بسیار رایج اما بسیار بدی که ممکن است به ایمپلنت های دندانی شما آسیب برساند، آورده شده است:
1) جویدن تکه های یخ
پس از اتمام یک نوشابه یا نوشیدنی سرد، طبیعی است که شروع به جویدن تکه های یخ باقی مانده در انتهای لیوان کنید. اما آیا میدانستید که فشار ناشی از جویدن یخ میتواند باعث ترک خوردن تاج ایمپلنت شما شود؟ به جای یخ، آجیل هایی مانند بادام یا گردو را خرد کنید. آجیل حاوی منیزیم، آهن و کلسیم است که به شما و دندان های طبیعی شما قوی و سالم می شود.
2) سیگار کشیدن
سیگار کشیدن می تواند روند بهبودی را پس از کاشت ایمپلنت بسیار کندتر کند و افرادی که سیگار می کشند 2 تا 3 برابر بیشتر در معرض خطر از دست دادن ایمپلنت های دندانی خود قرار دارند.
3) استفاده از دندان به جای ابزار
در فیلمها، مردم را دیدهایم که بطریها را باز میکنند یا با دندانهایشان آجیل میشکنند به عنوان یک ترفند مهمانی جالب. اما در زندگی واقعی، انجام این کار یا هر عمل دیگری ممکن است در اولین (یا دومین) تلاش، لبخند جدید شما را شکسته، شکسته یا بشکند.
مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
مراقبت از دهان بعد از ایمپلنت همان مراقبت و اهمیتی است که به دندان های طبیعی خود می دهید.
1) کمپرس یخ
از آنجایی که ایمپلنت یک جراحی است، بروز درد خفیف و تورم بعد از آن، طبیعی است. دندانپزشکان در این موقعیت، استفاده از کمپرس یخ را توصیه می کند. کمپرس یخ که به صورت خارجی اعمال می شود باید با نگه داشتن آن روی گونه به مدت 5 دقیقه و استراحت به مدت 8 دقیقه استفاده شود. از آنجایی که نگهداری طولانی مدت یخ باعث سوختگی یخ می شود، باید از استفاده طولانی مدت آن خودداری شود.
2) غذای مناسب
تا زمانی که بی حس کننده موضعی از بین نرود، غذا نخورید. توجه به عدم مصرف غذاهای گرم یا خیلی سرد یا سفت در طول دوره جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک ضروری است. بهتر است غذاهایی مانند ماست، سوپ، آب میوه، انواع اسموتی، پودینگ، در دمای اتاق مصرف شود. همچنین باید به مصرف انواع میوه و آبمیوه توجه بیشتری کرد.
3) پروتئین
استفاده از پروتئین برای ساخت و ترمیم بافت های تحت تاثیر جراحی ایمپلنت دندان کاملا ضروری است و به بدن کمک می کند تا با عفونت ها به خوبی مبارزه کرده و از بروز آن جلوگیری می کند. بهتر است پروتئین از منابع غذایی نرم تامین شود تا آسیبی برای ایمپلنت دندان نداشته باشد.
4) عدم فشار روی ایمپلنت
در فرآیند ایمپلنت دندان، بافت لثه با مداخله جراحی و ایجاد برش باز می شود، سپس با بخیه بسته می شود. بسیار مهم است که لثه ها تا زمان بهبود کامل ضربه نخورند. باید از اعمال فشار به این ناحیه خودداری کنید.
5) مسواک و نخ دندان
در روزهای اول مسواک زدن و نخ دندان با نهایت ملایمت انجام دهید. نواحی کاشت را می توان با کمک پنبه و گاز استریل تمیز کرد.
در چند روز اول از مسواک زدن محل جراحی خودداری کنید. به جای آن از یک پنبه استفاده کنید و آن را به آرامی با دهانشویه ای که توصیه کرده اید تمیز کنید. دو یا سه بار در روز دهان خود را با دهانشویه تجویز شده توسط دندانپزشک، شستشو دهید.
6) مصرف سیگار
مصرف سیگار محیط مناسبی را برای تبدیل پلاک باکتریایی به عفونت فراهم می کند و بر بهبود استخوان با ایمپلنت تاثیر منفی می گذارد. باعث می شود زخم دیر خوب شود و خونریزی را افزایش می دهد. بیماران سیگاری نباید تا 1 ماه پس از درمان سیگار بکشند.
7) ورزش کردن
در چند روز اول پس از جراحی، ورزش های سنگین مانند دویدن، ورزش، بلند کردن اجسام سنگین و غیره انجام ندهید.
سایر نکات مهم مراقبت از ایمپلنت
- دو تا سه روز پس از جراحی، ممکن است بافت سفید و سخت احتمالی در محل جراحی دیده شود. این نشان دهنده بافت نرمال و در حال بهبود است.
- اگر یک دوره آنتی بیوتیک به شما داده شده است، لطفا طبق دستور مصرف کنید و دوره را تمام کنید.
- اگر عمل سینوس لیفت انجام داده اید یا در دندان های پشتی بالایی خود ایمپلنت گذاشته اید، لطفاً تا دو هفته پس از جراحی از فین کردن خودداری کنید.
- تا دو هفته پس از جراحی از پرواز، شنا کردن خودداری کنید.
- زمان بهبودی پس از انجام ایمپلنت، بستگی به تعداد دندانهای کاشتهشده، ساختار فک، سن و رعایت نکات گفته شده توسط بیمار دارد.
حتماً بخوانید » جرم گیری دندان چطور انجام می شود؟ (مراحل جرم گیری + قیمت 1401)
هزینه کاشت ایمپلنت دندان چقدر است؟
هزینه ایمپلنت دندان می تواند با توجه به عوامل مختلف، بسیار متفاوت باشد. بسیاری از جنبه های مختلف می تواند بر قیمت ایمپلنت تاثیر بگذارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
۱) مواد مورد استفاده برای ایمپلنت دندان
ایمپلنت های دندانی از تیتانیوم برای قسمت ریشه و سرامیک برای قسمت تاج ساخته شده اند. گاهی اوقات ممکن است بیمار به دلیل حساسیت به فلز به استفاده از مواد دیگری برای انجام ایمپلنت نیاز داشته باشد که می تواند بر هزینه ایمپلنت دندان تاثیر بگذارد.
همچنین برندها و کیفیت های بسیار متفاوتی از اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت وجود دارد که هزینه خرید و تهیه آن ها بسیار متفاوت است و می تواند بر روی هزینه ایمپلنت تاثیر بگذارد.
۲) تعداد ایمپلنت های دندانی
تعداد مورد نیاز ایمپلنت دندان یکی از مهم ترین عوامل تعیین کننده هزینه ایمپلنت دندان است. اگر یک دندان از دست رفته باشد، ایمپلنت تک دندانی کافی است.
با این حال، اگر یک بیمار چندین دندان را از دست داده باشد، احتمالاً آنها را با ایمپلنت های جداگانه جایگزین می کند، اما مطمئناً این هزینه را افزایش می دهد.
۳) نیاز به پیوند استخوان
بیمارانی که بیش از یک سال است که دندان خود را از دست داده اند، احتمال تحلیل و از دست دادن استخوان فک در آن ها بسیار بیشتر است.
دندان های طبیعی شما روی فک وزن می آورند و آن را محکم و سالم نگه می دارند. وقتی دندانی از دست میرود، استخوان آن محل به تدریج پوسیده و تحلیل می رود. برای ایمپلنت، باید تراکم استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت در موقعیت خود وجود داشته باشد.
پیوند استخوان یک مرحله مورد نیاز در برخی از افرادی است که ایمپلنت دندان انجام می دهند و روی هزینه ایمپلنت تاثیر زیادی دارد.
۴) موقعیت دندانی که قرار است ایمپلنت شود
برخی نواحی هستند که دسترسی را کمی چالش برانگیز کرده و ممکن است برای درمان ایمپلنت از روش های پیچیده تری استفاده شود. بدین ترتیب، هزینه ایمپلنت دندان می تواند بالاتر رود.
۵) نیاز به کشیدن دندان
کشیدن دندان معمولا کوتاه و سریع است و در برخی شرایط می توان ایمپلنت را در همان روز پس از کشیدن دندان قرار داد. با این حال، اگر دندان شما نیاز به کشیدن داشته باشد، هزینه کل ایمپلنت دندان را افزایش می دهد.
دلیل تفاوت قیمت ایمپلنت در کلینیک های مختلف دندانپزشکی
دندانپزشک با توجه به هزینه اولیه تجهیزات نوع و کیفیت مواد مصرفی وقتی که برای انجام یک درمان مشخص صرف می کند سابقه و تجربه بالینی و آکادمی خود و بسیاری از عوامل محیطی دیگر تعرفه ای را برای درمانی خاص تعیین می نماید. که علت تفاوت قیمت ایمپلنت در کلینیک های مختلف دندان پزشکی است.
سوالات متداول
در این بخش به سوالات مربوط به ایمپلنت که معمولا از طرف بیماران مطرح میشود پاسخ خواهیم داد.
1) آیا ایمپلنت خوب است؟
ایمپلنت دندان با میزان موفقیت 98 درصدی، اثبات شده ترین و موثرترین روش درمانی ارائه شده در دندانپزشکی مدرن برای جایگزینی دندان های از دست رفته است.
زیرا ظاهر، عملکرد و احساسی مانند دندان های طبیعی را ارائه می دهد و پایداری، دوام و طول عمر بسیار بالایی دارد. خود ایمپلنت ریشه دندان طبیعی را شبیه سازی می کند، سپس یک تاج به بالای آن متصل می شود و ظاهر دندان کامل می شود.
2) ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد ؟ مدت زمان لازم برای این درمان چقدر است؟
عوامل متعددی بر پاسخ به این سوال تأثیر می گذارند. پروسه ایمپلنت دندان اساسا یک فرآیند سه فازی است که برای هر فردی می تواند متفاوت باشد. به طور معمول کل فرآیند از 5 تا 8 ماه طول می کشد.
فاز یک : ارزیابی و آماده سازی
این فاز شامل تمام مراحل از کشیدن دندان گرفته تا پیوند استخوان (در صورت نیاز) می شود. ابتدا عکسبرداری انجام می شود و پزشک دندان های موجود را همراه با ساختار استخوان در محل ایمپلنت دندان ارزیابی می کند.
اگر نیازی به پیوند نباشد، میتوانیم مستقیماً وارد فاز دوم شویم. در صورتی که پیوند استخوان لازم باشد، فاز 1 3 تا 6 ماه طول خواهد کشید. اگر دندانی برای مدت طولانی از دست رفته باشد، معمولاً پیوند استخوان مورد نیاز است. در سال اول از دست دادن دندان، استخوان با سرعت دو برابر از دست دادن طبیعی استخوان تحلیل می رود.
این امر باعث می شود که قرار دادن ریشه مصنوعی در مراحل اولیه برای کاهش هزینه ایمپلنت دندان و کاهش مدت زمانی که فرآیند ایمپلنت دندان طول می کشد بسیار مهم باشد.
فاز دوم: قرار دادن ریشه مصنوعی
در فاز دوم، ریشه مصنوعی در استخوان قرار می گیرد و به ساختار دهان و فک زمان داده می شود تا بهبود یابد. خود عمل ۱ تا ۲ ساعت طول می کشد و زمان بهبودی ۳ تا ۶ ماه است. در طول این مدت، آلیاژ تیتانیوم ایمپلنت با بافت استخوانی فک سازگار می شود.
فاز سوم : قرار دادن تاج
در فاز سوم، یک تاج روی ریشه مصنوعی که قبلاً در فک شما جایگذاری شده است، قرار می گیرد. یک قالب از دهان شما ساخته می شود و دندان یا دندان های جدید شما به گونه ای ساخته می شوند که اندازه، شکل و رنگ مناسب دهان شما را داشته باشند. این مرحله معمولاً دو یا سه جلسه دندانپزشکی و با فاصله حدود دو هفته طول می کشد.
حتماً بخوانید » عصب کشی دندان؛ از مراحل تا هزینه و قیمت در تهران
3) آیا جراحی ایمپلنت دندان درد دارد؟
قبل از انجام جراحی ایمپلنت دندان به بیمار بی حسی موضعی و در برخی موارد بیهوشی عمومی داده می شود. بنابراین بیمار در حین جراحی، هیچ گونه دردی را احساس نمی کند. در بیمارانی که تحت بی حسی موضعی قرار می گیرند، درد خفیف ممکن است در طول روز پس از از بین رفتن اثر بی حسی ایجاد شود.
این دردها طبیعی تلقی می شوند. پس از عمل، این وضعیت با مصرف از مسکن های تجویز شده توسط دندانپزشک برطرف می شود. وقتی از بیمارانی که ایمپلنت انجام داده اند سؤال می شود، می گویند که این درد مشابه درد در کشیدن دندان طبیعی است.
4) بعد از ایمپلنت چند روز درد داریم؟
پس از حدود 3 تا 7 روز، احتمالاً همچنان مقداری درد و حساسیت در اطراف محل ایمپلنت احساس خواهید کرد.
5) طول عمر ایمپلنت چقدر است؟
ایمپلنت های دندانی به عنوان راه حلی دائمی برای جایگزینی دندان های از دست رفته طراحی شده اند و می توانند بین 20 تا 30 سال دوام بیاورند. با این حال، طول عمر آن ها کاملاً به میزان مراقبت از دندان ها و رعایت بهداشت دهان و دندان ها توسط فرد، بستگی دارد.
6) ایمپلنت دیجیتالی چیست و برای چه مناسب است؟
جراحی ایمپلنت دیجیتال از فناوری کامپیوتری سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان در فک و موقعیت عصب شما استفاده می کند. این فناوری جدید به دندانپزشکان اجازه می دهد تا جراحی ایمپلنت را با ایجاد کوچکترین برش ها انجام دهند.
پزشکان با استفاده از این روش، می توانند برش های کوچکی را تنها در جایی که برای قرار دادن ایمپلنت های دندانی شما لازم است ایجاد کنند. این روش، باعث کاهش درد و زمان بهبودی می شود و نیازی به بخیه نیست.
از دیگر مزایای ایمپلنت دیجیتالی می توان به حداقل خونریزی و تورم بعد از عمل اشاره کرد. در واقع، جراحی ایمپلنت سنتی شامل برش در تمام طول لثه است و جراحی دیجیتال نیازی به برش های بزرگ ندارد.
7) جراحی لیفت سینوس چیست و در کاشت ایمپلنت چه نیازی است؟
لیفت سینوس یک روش جراحی رایج برای ایجاد استخوان کافی در زیر سینوس فک بالا برای کاشت ایمپلنت دندان است.
همه افرادی که به ایمپلنت دندان انجام می دهند، نیاز به لیفت سینوس ندارند. کسانی که دندانهای عقب بالایی را از دست دادهاند، بیشتر به لیفت سینوس نیاز دارند، زیرا فک بالا ممکن است فضای کافی برای حمایت از ایمپلنت نداشته باشد.
همچنین افرادی که سینوس های حجیم تری دارند که به اندازه کافی به ریشه های دندان نزدیک هستند ممکن است نیاز به لیفت سینوس داشته باشند.
8) آیا ایمپلنت دندان دائمی است؟
از آنجایی که ایمپلنتهای دندانی در داخل استخوان قرار میگیرند، پس درست است که بگوییم بله، ایمپلنتهای دندان دائمی هستند؛ یعنی به طور دائم در دهان ثابت میشوند و دائمی هستند.
ایمپلنت های دندانی از هر جایگزینی برای دندان های از دست رفته، ماندگاری و دوام بالاتری دارند. با مراقبت مناسب از ایمپلنت دندان، ممکن است هرگز نیازی به تعمیر یا تعویض نداشته باشند. نگاهی دقیق تر به اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان می تواند به درک بهتر از دائمی بودن یا نبودن درمان ایمپلنت کمک کند.
ایمپلنت های دندانی در واقع از سه قسمت مختلف ساخته شده اند
فیکسچر یا پیچ
فیکسچر ایمپلنت دندان که گاهی به آن پیچ نیز می گویند، بخشی است که در زیر لثه در استخوان فک قرار داده می شود. این پیچ با استخوان ترکیب می شود تا ریشه دندان از دست رفته را تقلید کند و پایه ای پایدار برای دندان جایگزین ایجاد کند. فیکسچر ایمپلنت که از تیتانیوم ساخته شده است، مستعد پوسیدگی یا آسیب نیست.
اباتمنت
اباتمنت یا کانکتور در بالای ایمپلنت دندان قرار می گیرد. برای چسباندن دندان های جایگزین به پست ایمپلنت استفاده می شود. اباتمنت که اغلب از تیتانیوم ساخته می شود در برابر سایش، پوسیدگی و سایر عوارض شایع، مقاوم است.
تاج ایمپلنت
تاج، بریج و پروتزهای متکی به ایمپلنت، آخرین قطعه از پازل هستند. اینها روی ایمپلنت و اباتمنت قرار می گیرند. آن ها تنها بخشی از ایمپلنت هستند که می توانید ببینید. در حالی که آنها از مواد قوی مانند سرامیک ساخته شده اند، آسیب پذیرتر هستند و ممکن است نیاز به ترمیم یا تعویض داشته باشند.
بهداشت دهان و دندان خوب و بازدیدهای منظم دندانپزشکی به شما کمک می کند تا طول عمر ایمپلنت و ترمیم دندان خود را بهبود بخشید.
9) آیا می شود همه دندان ها را ایمپلنت کرد؟
تمام دندان های از دست رفته را می توان با ایمپلنت دندان جایگزین کنید. ایمپلنت همه دندان ها معمولا برای افرادی انجام می شود که نیاز به بازسازی کامل فک دارند و به دلایل مختلفی مانند بالا رفتن سن و خرابی همه دندان ها و.. مایل هستند همه دندان هایشان را ایمپلنت کنند.
معمولا برای ایمپلنت تمام دندان ها، به هشت پایه ایمپلنت در فک بالا و هشت پایه ایمپلنت در فک پایین لازم است.
10) بهترین برندهای ایمپلنت دندان ساخت کدام کشور است؟
- بهترین برندهای ایمپلنت دندان عبارتند از:
- استرومن (Straumann) ساخت سوئیس
- هیوسن (Hiossen) ساخت آمریکا
- زیمر بایومت (Zimmer Biomet) ساخت آمریکا
- نوبل بایوکر (Nobel Biocare) دفتر مرکزی این شرکت در سوئیس است و محصولات خود را در ژاپن، سوئد و ایالات متحده تولید می کنند.
- دنتسپلای سیرونا(Dentsply Sirona ) ساخت آمریکا
- بایو هوریزون (BioHorizons) ساخت آمریکا
- یوروتکنیکا (Euroteknika) ساخت فرانسه
- ساخت کره (Megagen) مگاژن
اگرچه استفاده از برندهای مرغوب ایمپلنت دندان برای هر بیمار مهم است، اما در نهایت موفقیت درمان ایمپلنت دندان، 5 درصد مربوط به انتخاب برند ایمپلنت است و 95% مهارت جراح دندانپزشک. البته نقش خود بیمار نیز در حفظ موفقیت درمان ایمپلنت و افزایش دوام و ماندگاری آن نیز بسیار مهم است.
11) آیا ایمپلنت نیاز به بیهوشی دارد؟
جراح ایمپلنت برای اطمینان از راحتی شما در تمام طول مدت جراحی، از نوعی بیهوشی استفاده می کند. نوع بیهوشی مورد استفاده با توافق شما و دندانپزشک متخصص، تعیین می شود. انجام ایمپلنت، لزوماً به بیهوشی عمومی نیاز ندارد.در بیشتر موارد، انجام ایمپلنت دندان با اعمال بی حسی موضعی انجام می شود. با این حال، دندانپزشکان ممکن است بی حسی را تحت تجویز داروهای آرامبخش یا حتی بیهوشی عمومی برای شرایط خاص، انتخاب کنند.
12) آیا استفاده از ایمپلنت محدودیت سنی دارد؟
افراد در هر سنی ممکن است به دلایل مختلف دندان های خود را از دست بدهند. شکی وجود ندارد که بهترین گزینه جایگزینی برای از دست دادن دندان های طبیعی دائمی، ایمپلنت های دندانی هستند. با این حال، توصیه میشود که بیماران بالای 18 سال سن یا دارای فک کاملاً رشد یافته باشند تا احتمال شکست درمان به حداقل برسد.
به طور کلی، ایمپلنت دندان برای بیماران بسیار جوان توصیه نمی شود چرا که هنوز فک کاملاً رشد یافته ندارند. با این حال، بیماران را به صورت موردی ارزیابی می شوند تا واجد شرایط بودن آن ها را برای ایمپلنت تعیین شود.
13) مدت زمان ایمپلنت فوری چقدر است؟
انجام ایمپلنت فوری بسته به شرایط بیمار معمولا نیاز به یک الی دو جلسه دندانپزشکی دارد.
14) ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟
مرحله اول: مشاوره اولیه
قبل از برنامه ریزی برای اولین عمل جراحی، دندانپزشک شما یک مشاوره اولیه را ترتیب می دهد. آنها از شما در مورد سابقه پزشکی شما می پرسند و دهان و دندان های شما را معاینه می کنند تا مطمئن شوند که شما کاندیدای ایمپلنت های دندانی هستید.
دندانپزشک شما بررسی می کند که استخوان فک شما به اندازه کافی قوی است که از ایمپلنت دندان پشتیبانی کند، لثه های سالمی دارید و از نظر پزشکی مناسب هستید.
اگر فک شما نمی تواند از ایمپلنت دندان پشتیبانی کند، دندانپزشک شما ممکن است پیوند استخوان یا لیفت سینوس را برای اطمینان از موثر بودن روش ایمپلنت دندان توصیه کند. ابتدا باید یک عمل جراحی جداگانه را برنامه ریزی کنید و اجازه دهید فک قبل از انجام ایمپلنت دندان بهبود یابد.
مرحله دوم: قبل از ایمپلنت دندان
بیشتر درمان ایمپلنت با کشیدن شروع می شود. اگر هیچ شرایط پزشکی موضعی (یا کلی) برای به خطر انداختن موفقیت ایمپلنت وجود نداشته باشد، دندانپزشک میتواند در زمان کشیدن دندان، ایمپلنت را در حفره دندان قرار دهد. (در موارد دیگر یا در صورت درخواست، دندانپزشک می تواند قبل از نصب پیچ ایمپلنت دندان، ناحیه را برای بهبودی ترک کند. در این حالت بهبودی حداقل 3 ماه طول می کشد)
مرحله سوم: جراحی ایمپلنت دندان
هنگامی که تمام اقدامات پزشکی لازم را انجام دادید، دندانپزشک شما جراحی ایمپلنت دندان را انج می دهد. دندانپزشک شما برشی را در لثه و سپس استخوان فک شما ایجاد می کند و سپس پیچ ایمپلنت دندان را مستقیماً در استخوان قرار می دهد. سپس برش را می بندند و زخم را تمیز می کنند.
طول جراحی بستگی به تعداد ایمپلنت های دندانی مورد نیاز شما دارد. به مدت دو هفته پس از جراحی ایمپلنت دندان، باید استراحت کنید، از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید و از کشیدن سیگار خودداری کنید.
مرحله چهارم: استئواینتگراسیون (Osseointegration)
پس از جراحی ایمپلنت دندانی، باید منتظر بمانید تا فرآیندی به نام osseointegration به پایان برسد و سپس به مرحله بعدی بروید. ایمپلنت های دندانی به فک متصل می شوند و طی چند ماه آینده در استخوان ادغام می شوند.
این فرآیند بسیار مهم است زیرا به ایمپلنت های دندانی اجازه می دهد تا دندان مصنوعی شما را برای تمام عمر پشتیبانی کنند. همچنین استخوان فک شما را تقویت می کند و از ساختار صورت شما پشتیبانی می کند.
مرحله پنجم: جراحی اباتمنت
پس از پایان فرآیند استئواینتگراسیون، دندانپزشک شما یک جراحی دوم را برای اتصال اباتمنت به ایمپلنت دندانی برنامه ریزی می کند. پس از دریافت آرام بخش یا بی حسی موضعی، دندانپزشک لثه را بریده و اباتمنت، یک قلاب کوچک، را به ایمپلنت دندانی متصل می کند. آنها برش را می بندند و تمیز می کنند.
این جراحی ممکن است کوتاهتر از جراحی اول باشد و معمولاً به حدود دو هفته زمان بهبودی نیاز دارد. از ورزش های شدید و پرانرژی، غذاهای سفت، سیگار کشیدن و استفاده از نی برای نوشیدن، تا زمانی که منتظر بهبودی لثه خود هستید، خودداری کنید.
مرحله ششم: قالب گیری و آماده سازی تاج ایمپلنت
در این مرحله دندانپزشک تاج ایمپلنت را طراحی کرده و قالب گیری را انجام می دهد. دندانپزشک در این مرحله مطمئن می شود که تاج شما به طور یکپارچه با لبخند شما مطابقت دارد.
مرحله هفتم: قرار دادن تاج ایمپلنت
آخرین مرحله از کاشت ایمپلنت دندان، برازش تاج شما است. این پوشش از چینی سفید ساخته شده است تا دندان ایمپلنت شبیه دندان های دیگر باشد. هنگامی که آماده شد، دندانپزشک شما آن را نصب می کند و آن را به اباتمنت شما متصل می کند.
15) روکش دندان ایمپلنت چقدر طول می کشد؟
معمولا دو یا سه جلسه دندانپزشکی برای انجام روکش ایمپلنت بسته به شرایط بیمار، نیاز است.
16) برای کاهش درد ایمپلنت چه باید کرد؟
اگرچه درد پس از ایمپلنت خفیف است، اما هنوز مهم است که بدانیم چگونه آن را کاهش دهیم. پس از ایمپلنت دندان برای تسکین درد و ناراحتی از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید. برای کاهش درد، یک کیسه یخ را روی محل درد قرار دهید.
به جای غذاهای سفت یا گرم، غذاهای نرم و سرد مانند ماست بخورید. برای بهبودی استراحت کافی داشته باشید و تا زمانی که درد ادامه دارد از حرکت دادن زیاد فک خودداری کنید. برای چند روز آینده از هرگونه فعالیت شدید دوری کنید. راه رفتن سبک خوب است اما از خم شدن زیاد خودداری کنید.
با دندانپزشک خود در مورد اینکه آیا در ابتدا هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از ناحیه آسیب دیده اجتناب کنید یا خیر صحبت کنید. برای تسکین درد دهان خود را با محلول آب نمک ولرم بشویید و تا خطر عفونت را کاهش دهید.
هر دردی باید پس از سه روز کاهش یابد. با این حال، اگر عوارض جانبی شما ثابت بماند یا بعد از این مدت افزایش یابد، می تواند نشان دهنده وجود عفونت باشد، بنابراین فوراً به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
17) آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟
مطالعات طولانی مدت موجود روی ایمپلنت های دندانی نشان می دهد که برای اکثریت قریب به اتفاق افراد بی خطر و موثر هستند.
مطالعه ای که در مجله تحقیقات دهان و فک و صورت (Journal of Oral & Maxillofacial Research: JOMR) منتشر شد به بررسی این سوال پرداخت که آیا ایمپلنت های دندانی خطر ابتلا به سرطان دهان را در افراد افزایش می دهد یا خیر.
این مطالعه نتیجه گرفت که “ارتباط مستقیمی بین ایمپلنت های دندانی و سرطان دهان یافت نشد.” بنابراین، تحقیقات فعلی نشان می دهد که ایمپلنت های دندانی منجر به سرطان نمی شوند.
18) آیا ایمپلنت عفونت می کند؟
بله، ایمپلنت های دندانی ممکن است عفونی شوند. به این عارضه، پری ایمپلنتیت می گویند. علائم پری ایمپلنتیت کاملاً شبیه بیماری لثه و سایر عفونتهای باکتریایی دهان است و معمولاً توسط باکتریهایی ایجاد میشود که در زیر لثه روی سطح ایمپلنت قرار میگیرند و به ساختار زیرین فک حمله میکنند.
این عارضه، می تواند باعث شکست ایمپلنت و همچنین آسیب به استخوان فک و بافت نرم لثه و غیره شود. ایمپلنت دندان عفونی یک مشکل جدی است و باید توسط یک پریودنتیست ماهر حل شود. عفونت اگر درمان نشود پیشرفت خواهد کرد.
احساس طعم و بوی نامطبوع در دهانۀ لق شدن دندان ایمپلنت شده تورم و قرمزی لثه از شایع ترین نشانه های بروز عفونت در محل ایمپلنت هستند.
اما یک خبر خوب وجود دارد. به احتمال زیاد، اکثریت قریب به اتفاق بیمارانی که بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت می کنند و سیگار نمی کشند، هرگز نگران این موضوع نخواهند بود.
سیگار خطر عفونت دندان، بیماری پریودنتال و رشد باکتری های دهان را افزایش می دهد. همچنین تأثیر منفی بر توانایی طبیعی دهان برای بهبودی و مقابله با عفونت دارد. اگر سیگاری هستید و ایمپلنت دارید، همین حالا مصرف آن را متوقف کنید.
به خاطر داشته باشید که با مراجعه منظم به دندانپزشک، می توانید از ابتلا به عفونت ایمپلنت دندانی جلوگیری کنید زیرا دندانپزشک عفونت را قبل از ایجاد کامل تشخیص می دهد.
19) آیا دندان ایمپلنت خراب می شود؟
یکی از دلایلی که ایمپلنت های دندانی به یک گزینه درمانی محبوب و مؤثر تبدیل شده اند، توانایی ماندگاری مادام العمر است، به شرط اینکه مراقبت و نگهداری مناسب از آن ها، به طور منظم انجام شود. اما حتی بهترین ترمیمهای دندانی نیز میتوانند به دلایل مختلف با شکست مواجه شوند.
مشکلاتی مانند شکستگی تاج ایمپلنت، شل شدن پیچ اباتمنت، تحریک شدن بافت لثه ای اطراف ایمپلنت ناشی از شکستگی ایمپلنت در استخوان فم به صورت نادر ممکن است رخ دهد که در این صورت ترمیم دندان ایمپلنت شده برای بیمار انجام می شود.
20) بعد از ایمپلنت چه بخوریم؟
به طور کلی بعد از ۲۴ ساعت از انجام ایمپلنت دندان می توانید رژیم غذایی معمولی خود را با رعایت چند نکته ادامه دهید که در ادامه به آن ها اشاره کردهایم.
- ناحیه ای که ایمپلنت خود را دریافت کرده اید تا چند ساعت بعد از عمل بی حس می شود. شش ساعت اول بعد از عمل از غذاهای نرم استفاده کنید. غذاهای نرم، مانند سوپ، ماست، انواع اسموتی ها، مفید هستند.
- مصرف پروتئین هایی مانند تخم مرغ، مرغ، ماهی و گوشت چرخ کرده مفید هستند، به خصوص اگر به صورت کامل پخته شوند و سفت نباشند.
- پاستا، سبزیجات کاملا پخته شده نیز از غذاهای مفید برای مصرف بعد از انجام ایمپلنت است.
- مصرف کربوهیدرات های سالم می تواند شامل سیب زمینی شیرین، جو و موز باشد.
- همچنین می توانید انواع محصولات لبنی مانند ماست استفاده کنید.
- اگر طبق معمول وعده های غذایی خود را مصرف کنید، روند بهبودی سریعتر پیش می رود. شما همچنین می توانید جویدن را در نزدیکی محل ایمپلنت به آرامی و بدون فشار زیاد شروع کنید.
در هفته اول پس از جراحی ایمپلنت از مصرف این مواد غذایی نیز خودداری کنید:
- تا یک ماه پس از انجام ایمپلنت هنگام نوشیدن به هیچ عنوان از نی استفاده نکنید.
- از مصرف نوشیدنی های گازدار خودداری کنید، زیرا اسیدی هستند و ممکن است به ایمپلنت آسیب برسانند.
- از مصرف غذاهای ترد، چسبناک و سفت خودداری کنید مانند انواع آجیل، چیپس، سوهان و…
- همچنین گوجه فرنگی و پرتقال از میوه هایی هستند که اسیدی بوده و می توانند به این ناحیه آسیب بزنند.
- غذاهای داغ یا تند می توانند باعث تحریک محل جراحی ایمپلنت شوند.
21) چند ساعت بعد از ایمپلنت غذا بخوریم؟
حدود ۴ الی ۶ ساعت پس از انجام ایمپلنت می توان خوردن غذاهای نرم و ولرم را شروع کرد.
22) بعد از جراحی ایمپلنت دندان چند روز آنتی بیوتیک بخوریم؟
بیماران باید تمامی آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط متخصص دندانپزشک را برای جلوگیری از عفونت در محل جراحی به طور منظم مصرف کنند. مصرف آنتی بیوتیک ها معمولا به مدت 5 روز بعد از انجام ایمپلنت تجویز می شود.
همچنین ۲۴ ساعت پس از انجام جراحی ایمپلنت، بیماران باید شستشوی دهان خود را با محلول های تجویز شده، دو بار در روز انجام دهند.
23) متخصص ایمپلنت و جراح کاشت دندان ایمپلنت
ایمپلنت معمولاً توسط جراحان دهان و دندان با سابقه چهار سال آموزش در زمینه درمان ایمپلنت، دارای تخصص در زمینه جراحی فک انجام می شود.
اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد مراحل ایمپلنت هستید یا می خواهید بدانید که آیا کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت هستید یا خیر، با تیم دندانپزشکی ثمین دنتال تماس بگیرید.
ما به هر سوالی که دارید پاسخ می دهیم و گزینه های مالی متنوعی برای کسانی که نگران هزینه های دندانپزشکی هستند، ارائه می دهیم. ما با بهترین تکنولوژی ها در درمان ایمپلنت در خدمت شما هستیم.