دسته‌بندی نشدهمقالات و مطالب آموزشی

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ چطور از درد عصب کشی جلوگیری کنیم؟

یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد در حین مراجعه و دریافت مشاوره رایگان در کلینیک ثمین دنتال تهرانپارس مطرح میکنند، این است که آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ اولین دلیلی که باعث میشود افراد در مورد عصب کشی دندان ذهنیتی دردناک داشته باشند، خود واژه عصب کشی است. این واژه احساسی دردناک را در ذهن ناخودآگاه بیمار ایجاد میکند. پس اگر بخواهیم یک واژه مناسب تر را جایگزین این واژه بکنیم، میتوانیم از ” درمان ریشه دندان ” و یا ” اندو ” استفاده کنیم. حالا سوالی که در این بین باقی میماند این است که آیا خود درمان ریشه دندان واقعا درد دارد یا خیر؟

در این مقاله چه میخوانید؟


  • آیا عصب کشی دندان درد دارد؟
  • عصب کشی چه مراحلی دارد؟
  • درد بعد از عصب کشی دندان ایجاد میشود؟
  • علت درد دندان بعد از عصب کشی
  • آیا عصب کشی دندان درد دارد؟؛ سوالات متداول
  • درد بعد از عصب کشی تا چند روز طول میکشد؟
  • چطور درد عصب کشی را کاهش دهیم؟
  • چرا درد دندان عصب کشی شده برای مدت طولانی ادامه پیدا میکند؟
  • عصب کشی دندان شیری امکان پذیر است؟
  • آیا عصب کشی خطرناک است؟
  • عوارض عصب کشی دندان چه موارد هستند؟
  • دندان عصب کشی شده چند سال عمر میکند؟
  • در صورتی که پانسمان موقت دندان افتاد چه باید کرد؟

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ مسئله این است! خب برای اینکه به این سوال یک جواب منطقی داده شود، لازم است که در مورد مراحل و روند عصب کشی به صورت مختصر توضیحاتی دهیم تا بیشتر با آن آشنا شوید.

دردی که قبل از عصب کشی در دندان ایجاد میشود، به دلیل ایجاد شدن عفونت در ناحیه پالپ دندان است. اگر از مینای دندان که خارجی ترین بخش دندان است حساب کنیم، به ترتیب مینا، تاج دندان و سپس پالپ دندان قرار دارد. در واقع پالپ داخلی ترین بخش دندان و تنها بخش زنده دندان است. زنده به این معنی که رگ های خونی و عصب ها در این بخش از دندان وجود دارند.

زمانی که عفونت در ناحیه پالپ ایجاد میشود، خیلی سریع این عفونت روی عصب دندان تاثیر میگذارد. این تاثیر در نهایت خودش را به شکل درد نشان داده و باعث اذیت شدن بیمار میشود. دلایل که میتوانند باعث ایجاد عفونت و در نهایت نیاز یک فرد به عصب کشی دندان شوند، عبارتند از :

  • شکستگی دندان در اثر یک ضربه و یا فشار آوردن به دندان؛
  • ایجاد شدن یک حفره در دندان و یا مسیری که به درستی قبلا در دندان پر نشده باشد.

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ مراحل عصب کشی دندان

عصب کشی چه مراحلی دارد؟

حالا که به صورت مختصر و مفید با دلیل نیاز یک دندان به عصب کشی آشنا شدید، وقت آن رسیده تا با مراحل عصب کشی دندان نیز آشنا شوید.

  • در قدم اول، دندانپزشک از بی حسی موضعی استفاده می کند تا شما در حین درمان از درد احساس ناراحتی نکنید. پس در جواب به این سوال که آیا عصب کشی دندان درد دارد، میتوان گفت بی حسی از درد هنگام درمان جلوگیری میکند. نکته ای که باید به ان توجه شود این است که ممکن است به علت وجود عفونت و چرک در دندان ، بی حس شدن دندان تا حدودی زمان ببرد. البته جای نگرانی نیست. در نهایت شما چیزی را احساس نخواهید کرد.
  • بعد از بی حسی شدن دندان، تاج دندان برای داشتن دسترسی به پالپ دندان و کانال ریشه توسط دندانپزشک سوراخ شده و حفره ای در آن ایجاد میشود. بعد از ایجاد شدن حفره نوبت به تخلیه پالپ دندان میرسد. پالپ دندان توسط ابزاری به نام فایل که کاملا انعطاف پذیر هستند، تخلیه و پاکسازی میشود.
  • در مرحله بعد، دندانپزشک کانال های ریشه شما را با استفاده از موادی به نام گوتا پرکا پر میکنند.گوتاپرکا جسمی است شبیه به کائوچو که از گیاه های خانواده ساپوتاسه به دست می آید. این مواد قابلیت حالت گیری و فشرده سازی را دارد.
  • بعد از اتمام جلسه اول، پزشک از پانسمان موقت برای درمان شما استفاده می کند. این یعنی باقی درمان قرار است در یک جلسه دیگر روی دندان شما ایجاد شود. در این جلسه، با وجود بی حسی شما دردی خاصی احساس نخواهید کرد.
  • در جلسه بعد عصب کشی دکتر دندان شما را پر میکند و روکش دندان شما را قرار می دهد که اصلا دردی وجود ندارد. بنابراین میتوان فهمید که تمام تصور افراد از درد دندان در هنگام عصب کشی اشتباه است. حال میتوان به راحتی به این سوال پاسخ داد : آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ خیر!

 

آیا بعد از عصب کشی، درد در دندان ایجاد میشود؟

سوالی دیگری که ذهن افراد را در مورد درد عصب کشی درگیر میکند، این است که آیا بعد از اتمام درمان دندان و عصب کشی آن، دردی متوجه دندان فرد میشود یا خیر؟ به مرور زمان به آرامی اثر بی حسی تزریق شده در لثه کاهش پیدا میکند. با کمتر شدن این اثر، تا حدودی درد خفیفی که ناشی از فعالیت و درمان دندان و فشار به دندان ها و لثه است احساس میشود. البته این درد به قدری کم است که میشود آن را تحمل کرد.

اما در صورتی که یک فرد حساس باشد، میتواند به جای تحمل این درد از قرص ها و داروهای مسکن استفاده کند. نوافن، ایبوپروفن و ژلوفن از جمله مسکن هایی هستند که میتوان از آنها برای مهار درد دندان استفاده کرد. در صورتی که درد دندان بسیار زیاد باشد میتوانید با تزریق یک آمپول کترولاک این درد را کاملا از بین ببرید.

علت درد دندان بعد از عصب کشی

  • طول پانسمان موقت یا ترمیم انجام شده زیاد باشد؛
  • ملتهب شدن کانال های ریشه به دلیل درمان عصب کشی و فایل ها؛
  • واکنش های حساسیتی به گوتا پرکا یا موادی که با آن کانال های ریشه پر میشوند.طول پانسمان موقت یا ترمیم انجام شده زیاد است؛

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟؛ سوالات متداول

تا اینجا به این سوال که آیا عصب کشی دندان درد دارد پاسخ منطقی داده شد. در این بخش قصد داریم که در مورد سایر سوالات شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

1) درد بعد از عصب کشی تا چند روز طول میکشد؟

معمولا درد خفیف بعد از عصب کشی دندان در همان روز بعد از درمان کاهش و برطرف میشود. در موارد بسیار نادر این درد میتواند بین 1 تا 2 روز طول بکشد. البته این موضوع نگران کننده نیست. چرا که میزان کار انجام شده روی دندان، میزان پوسیدگی دندان و البته مهارت دندانپزشک تعیین کننده است. در هر صورت نیازی نیست که نگران باشید. شما میتوانید همانطور که گفتیم این درد خفیف را با مسکن مهار کنید.

2) چطور درد عصب کشی را کاهش دهیم؟

  • اگر دندانپزشک برای شما داروی مسکن در نظر گرفته است، حتما آن را مصرف کنید. در غیر این صورت می توانید از مسکن هایی مثل نووافن و یا ایبوپروفن برای کاهش درد خود استفاده کنید؛
  • انجام مراقبت از دندان ها مانند مسواک زدن و نخ دندان مانعی خاصی ندارد. اما سعی کنید در صورت وجود پانسمان موقت، بر روی پانسمان را محکم مسواک نزنید. همچنین از وارد کردن نخ دندان و فشار دادن بین دندان عصب کشی شده و دندانهای کناری خود داری کنید؛
  • ممکن است زمانی که دندان هایتان را بر روی یک دیگر قرار میدهید، کمی احساس درد داشته باشید. این موضوع کاملا طبیعی است و نیازی نیست نگرانی خاصی داشته  باشید؛
  • به هیچ وجه سعی نکنید در خانه و به صورت خودسرانه از یک درمان خانگی و یا … استفاده کنید؛
  • برای یک مدت از خوردن غذاهای خیلی سرد و خیلی گرم پرهیز کنید. چرا که ممکن است باعث حساسیت دندان و بروز درد در آن بشوند؛
  • بعد از انجام عصب کشی توصیه می شود، به علت اینکه دندان کمی تضعیف شده و شکننده است ، برای مراقبت بیشتر از دندان عصب کشی شده از روکش استفاده کنید. استفاده از روکش را حتما جدی بگیرید. بسیاری از افراد به دلیل هزینه بیشتر از روکش صرف نظر میکنند اما این کاملا اشتباه است و باعث هزینه بیشتر میشود. زمانی که دندان در اثر فشار در هنگام خوردن دوباره شکسته شد، نیاز به عصب کشی مجدد و هزینه های بیشتر خواهد شد؛
  • بیمار می تواند از محلول آب نمک برای کاهش التهاب و درد دندان عصب کشی استفاده کند. این محلول برای از بین بردن عفونت هم بسیار کاربرد دارد. بالاخره بی دلیل نیست که از قدیم گفته اند : « هر چه بگندد، نمکش میزنند … »!
  • بعد از انجام عصب کشی، تا حدود 2 الی 3 ساعت از جویدن خودداری فرمایید. بعد از آن تا قرار دادن روکش و پر کردن دندان، سعی کنید غذا را با سمت دیگر دهان خود میل کنید. ضمنا غذاهای نرم را نیز بیشتر در لیست مواد غذایی خود قرار دهید.

3) چرا درد دندان عصب کشی شده برای مدت طولانی ادامه پیدا میکند؟

به طور کلی سه دلیل عمده میتواند دلیل وجود درد در دندان عصب کشی شده برای مدت طولانی شود.

  1. اولین مورد این است که دندان به طور درست و کامل عصب کشی نشده باشد! بعضی از دندان ها در ریشه های خود، شاخه های دیگری نیز دارند که ممکن است در این شاخه ها عفونت مانده باشد. این عفونت به مرور زمان میتواند باعث ایجاد درد در دندان شود. برای اینکه این مشکل ایجاد نشود، حتما سعی کنید از یک پزشک با تجربه و مطمئئن خدمات دریافت کنید.
  2. وجود شکستگی یا ترک در دندان عصب کشی شده میتواند دلیل دیگر طولانی شدن درد عصب کشی باشد!
  3. وجود یک عفونت و پاک نشدن آن میتواند دلیل دیگر وجود درد در دندان باشد.

4) عصب کشی دندان شیری امکان پذیر است؟

بله! این امکان وجود دارد. البته این عصب کشی تا حدودی با عصب کشی دندان های اصلی متفاوت است. عصب کشی دندان شیری زمانی شدنی است این عفونت زیاد نبوده باشد. اگر کودک شما نیاز به عصب کشی دارد، میتوانید از خدمات مشاوره ثمین دنتال تهرانپارس و دندانپزشکی کودکان کلینیک بهره مند شوید.

آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ عصب کشی خطرناک است؟

5) آیا عصب کشی خطرناک است؟

در مجموع هم هدف عصب کشی دندان، نجات دندان است. اما گاهی پیش میاید که آسیب بسیار عمیق تر است. ممکن است که کار به جای باریک کشیده شده باشد و مینای دندان آسیب دیده باشد. در این صورت احتمالا فرد درد زیادی را تحمل میکند. اگر این شرایط وجود داشته باشد، میتوان گفت خطر از دست دادن دندان وجود دارد. به همین دلیل است که تاکید ما این است که با کوچک ترین اتفاقات و احساس درد، برای درمان و بررسی به پزشک مراجعه شود.

نکته دیگر این است که بعد از عصب کشی دندان باید از آنتی بیوتیک استفاده کرد. وجود باکتریهایی که ممکن است بعد از ایجاد حفره در دندان، در آنجا مانده باشند، استفاده از آنتی بیوتیک را ضروری میکند. اگر انتی بیوتیک ها خوب عمل نکنند و یا به درستی مصرف نشوند، احتمال ایجاد خطر آبسه در دندان وجود دارد.

6) عوارض عصب کشی دندان چه موارد هستند؟

عصب کشی معمولا عوارض خاصی ندارد. اما در هر صورت ما هیچ درمانی را نداریم که عوارضی را به همراه نداشته باشد. با توجه به این موضوع پیشنهاد میکنم مطلب زیر را مطالعه کنید.

7) دندان عصب کشی شده چند سال عمر میکند؟

به طور تقریبی میتوان گفت عصب کشی اگر به صورت دقیق و درست انجام شود، میتواند در بدترین حالت چیزی بین 10 الی 15 سال عمر دندان را بیشتر کند. البته اگر از دندان مراقبت شود این عدد بسیار بیشتر خواهد بود. اگر بخواهیم جواب صحیح تری به این سوال بدهیم، باید گفت این موضوع به موارد زیادی بستگی دارد. این موارد عبارتند از :

  • تخصص پزشک در انجام عصب کشی؛
  • نوع و جنس روکش و نحوه پر کردن دندان؛
  • مراقبت های بعد از عصب کشی از دندان؛
  • مراجعه منظم و سالانه به پیش دندانپزشک.

8) در صورتی که پانسمان موقت دندان افتاد چه باید کرد؟

در صورتی که پانسمان موقت دندان افتاد، خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید. در صورت ورود باکتری ها به درون دندان، دوباره عفونت ها در دندان ایجاد میشوند. این عفونت میتوانند در نهایت باعث ایجاد آبسه در دندان شوند.

تیم تحریریه کلینیک ثمین دنتال

کلینیک ثمین دنتال تهرانپارس، یکی از مجهز ترین کلینیک های شرق تهران است که تمام خدمات دندانپزشکی را به همشهریان عزیز تهرانی و البته سایر شهرهای ایران ارائه میکند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا