مقالات و مطالب آموزشی

عوارض کامپوزیت دندان چه مواردی هستند؟

کامپوزیت یکی از روش های ترمیمی و زیبایی است که روی دندان ها انجام می شود و البته کاربردهای متفاوتی را در علم دندان پزشکی دارد. درواقع با کامپوزیت دندان می توانید به راحتی فرم دندان هایتان را اصلاح کرده و لبخندی زیبا داشته باشید. کامپوزیت دندان مزایای بسیارزیادی دارد که افراد را به انجام آن تشویق می کند. اما باید بدانید هر تکنیک زیبایی علاوه بر مزایا می تواند عوارضی را نیز برای فرد به دنبال داشته باشد. در این مطلب سعی می کنیم اطلاعاتی را درباره عوارض کامپوزیت دندان به شما ارائه کنیم. همراه ما باشید.

عوارض کامپوزیت دندان

عوارض کامپوزیت دندان

امروزه کامپوزیت دندان یکی از روش های جذاب و پرطرفدار برای زیبایی است که اگر قصد انجام آن را دارید، بهتراست با اطلاع از عوارض آن اینکار را انجام دهید. البته شاید این عوارض احتمالی آنقدرها هم حاد نباشند اما آگاهی شما در این باره ضروری است.

1) طول عمر پایین

کامپوزیت دندان روش بسیارمناسبی برای از بین بردن رفع نواقص دندان هاست اما روش های بهتری نیز در این حوزه وجوددارد. لمینت سرامیکی یکی از این روش هاست که استحکام و قدرت مناسبی دارد به همین دلیل نیز گزینه مناسب تری نسبت به کامپوزیت محسوب می شود.

2) تغییر رنگ سریع

از دیگر عوارضی که پس از انجام کامپوزیت دندان به آن دچار خواهیدشد، تغییر رنگ سریع دندان هاست. درواقع نوشیدنی های رنگی که ما در طول روز مصرف می کنیم به صورت مستقیم روی رنگ این کامپوزیت ها تاثیر می گذارد. به همین دلیل نیز اگر کامپوزیت دارید باید حفظ رنگ اصلی آن باید احتیاط کنید.

3) ظاهر غیرطبیعی

اگر میخواهید دندان های طبیعی داشته باشید باید بگوییم که با کامپوزیت کردن خیلی در این زمینه موفق نخواهیدشد. زیرا کامپوزیت درواقع یک لایه مواد روی دندان قرار می گیرد و به هیچ عنوان مینای دندان تراش داده نمی شود. به همین دلیل نیز احتمال دارد که ظاهر دندان هایتان کمی برجسته و غیرطبیعی به نظربرسد. پس با وجود هزینه هایی که برای کامپوزیت خرج می کنید، شاید خیلی از آن راضی نباشید.

حتما بخوانید » کامپوزیت دندان چیست؟

عوارض کامپوزیت دندان ؛ حساسیت به سرما و گرما

4) حساسیت به گرما و سرما

از مهم ترین عوارض احتمالی کامپوزیت دندان که معمولا افراد از آن شکایت دارند، حساسیت بالای آنها به گرما و سرماست. البته احتمالا این عوارض پس از مدت کوتاهی از بین خواهندرفت با این وجود در همان هفته اول شما را اذیت می کند.

5) حساس شدن دندان ها

پس از انجام کامپوزیت احتمال حساس شدن دندان ها نیز وجوددارد. برای مثال زمانی که چیزی می خورید، احساس درد خواهیدکرد. در صورت بروز چنین مشکلی پس از انجام کامپوزیت بهتراست به دندان پزشک مراجعه کنید. در این زمان برای شما محلول و خمیردندان های تجویز خواهدشد که تاحدودی این مشکل را حل می کند.

البته لازم است بدانید اگر مواد کامپوزیت به اندازه کافی کیفیت داشته باشند، به هیچ عنوان این عوارض را تجربه نخواهیدکرد.

6) التهاب لثه

در کامپوزیت دندان باید مدت زمان خاصی طول بکشد تا لثه با روکش جدیدی که روی آن قراردارد، عادت کند. برای تسریع این امر لازم است فرد بهداشت فردی را به خوبی رعایت کند در غیراین صورت به عفونت های لثه دچار خواهدشد. البته لازم است بدانید اگر کامپوزیت به صورت حرفه ای روی لثه قرارنگیرد هم ممکن است سبب بروز التهاب و عفونت لثه شود.

عوارض کامپوزیت دندان ؛ خطر تروما

7) خطر تروما

در برخی از موارد برای انجام کامپوزیت دندان، پزشک بخشی از مینای دندان را برمی دارد. اینکار باید درنهایت مهارت انجام شود، درغیراین صورت سبب بروز آسیب به پالپ دندان خواهدشد. درواقع می توان گفت این از عوارض کامپوزیت دندان است که در صورت بروز آن باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

8) عدم تطابق رنگ

در برخی از موارد افراد همه دندان های خود را کامپوزیت نمی کنند و تنها روی برخی از آنها روکش می گذارند. این مسئله به تنهایی اشکالی ندارد اما این امکان وجوددارد که به مرورزمان و با تغذیه نامناسب دچار تغییر رنگ شوند. تغییر رنگ این روکش ها زمانی که در کنار دندان های اصلی قرارمی گیرند، می تواند ظاهر بسیاربدی را برای فرد ایجادکند. این خود جز آزاردهنده ترین عوارضی است که در اثر کامپوزیت می تواند برای فرد ایجاد شود.

9) پوسیدگی دندان

اگر کامپوزیت دندان انجام داده اید و یا قصد انجام آن را دارید باید بدانید که پس از انجام آن باید تمامی نکات بهداشتی را به صورت کامل رعایت کنید. در صورت رعایت نکردن بهداشت احتمال پوسیدگی دندان های شما وجوددارد و این می تواند سبب از دست رفتن دندان های اصلی تان بشود. پس اگر کامپوزیت می کنید برای رعایت بهداشت نهایت دقت را داشته باشید.

البته در برخی از موارد عدم تبحر دندان پزشک در نصب کامپوزیت ها نیز می تواند سبب بروز پوسیدگی شود. به همین دلیل نیز پیشنهاد می کنیم حتما قبل از انجام کامپوزیت یک دندان پزشک ماهر پیدا کنید.

عوارض کامپوزیت دندان ؛ بوی بد دهان

10) بوی بد دهان

یکی دیگر از عوارض کامپوزیت دندان که معمولا افراد از آن شکایت دارند، بوی بد دهان می باشد. علت بوی بد دهان در کامپوزیت می تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • عدم رعایت بهداشت و گیرکردن موادغذایی در لای دندان ها
  • مسواک نزدن
  • انتخاب جنس و برند کامپوزیت نامعتبر و نامناسب
  • مصرف دخانیات به خصوص سیگارکشیدن
  • بروز بیماری های لثه
  • نصب نادرست کامپوزیت روی دندان

البته با وجود بررسی تمامی این موارد لازم است بدانید از مهم ترین دلایل بروز بوی بد دهان پس از کامپوزیت تجمع باکتری و پلاکت روی دندان ها می باشد. باکتری ها در فضای بین روکش و دندان جمع می شوند و همین موضوع نیز سبب بروز بوی بد دهان خواهدشد. پس سعی کنید روزی چندبار از نخ دندان استفاده کرده و پس از هر وعده غذایی نیز مسواک بزنید. رعایت بهداشت می تواند عوارض ناشی از کامپوزیت دندان را به حداقل برساند.

11) عدم تطبیق دندان ها

زمانی که روکش های کامپوزیت روی دندان قرارمی گیرد، مسلما شکل و اندازه دندان تغییر پیدا می کند. همین موضوع نیز سبب می شود تا دندان ها به خوبی روی هم قرارنگیرند و تطبیق نداشته باشند. این عدم تطبیق دندان ها سبب می شود تا فرد برای غذاخوردن نیز به مشکل بخورد.

12) احساس درد

مدت زمان اندکی پس از اجرای کامپوزیت دندان شاید احساس درد و ناراحتی داشته باشید. این ناراحتی و درد گذراست اما اگر ادامه دار شود به معنای بروز مشکل جدی است که برای حل آن باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

در این بخش سعی کردیم تمامی عوارض ناشی از کامپوزیت دندان را با هم مرور کنیم.  با آگاهی از تمامی این عوارض می توانید درباره انجام و یا عدم انجام کامپوزیت تصمیم بگیرید. البته باید بدانید که تمامی عوارضی که از کامپوزیت بیان شد را شما می توانید تنها با رعایت کامل بهداشت و انتخاب دندان پزشک خبره به حداقل برسانید.

آیا می توان کامپوزیت دندان را برداشت؟

در صورت اینکه نتوانستید از شر عوارض کامپوزیت دندان راحت شوید، می توانید به صورت کامل آن را بردارید. برداشتن کامپوزیت دندان بسیارراحت است با این وجود باید توسط دندان پزشک خبره صورت گیرد. البته برداشتن کامپوزیت خود می تواند عوارضی را برای دندان های شما داشته باشد. با برداشتن کامپوزیت احتمالا بیمار چندروز درد خواهدداشت زیرا در برخی از موارد برای قراردادن آن مینای دندان تراشیده می شود. البته که برداشتن کامپوزیت دیگر دندان هایتان درخشش قبل را نخواهندداشت. پس انتظار نداشته باشید که پس از ریمو کامپوزیت نیز باز هم با دندان های قبلی خود روبه رو شوید زیرا رنگ آنها نیز نسبت به قبل تغییر خواهدکرد.

تیم تحریریه کلینیک ثمین دنتال

کلینیک ثمین دنتال تهرانپارس، یکی از مجهز ترین کلینیک های شرق تهران است که تمام خدمات دندانپزشکی را به همشهریان عزیز تهرانی و البته سایر شهرهای ایران ارائه میکند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا